Maturanti od jutros podnose zahtjeve za podršku Grada za besplatne maturske proslave

Veliki broj maturanata od jutros u Dom omladine podnosi zahtjev za podršku Grada za besplatnu matursku proslavu, koja se prvi put realizuje u našem gradu.

-Banja Luka je porodica. Banja Luka je grad, koji brine o porodici. I do sada smo sproveli niz različitih mjera putem kojih smo pružili podršku porodici – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Kako je navela, postoje oni periodi u godini kada su najveći udari na kućne budžete.

-Jedan od njih je septembar kada djeca kreću u školu i jedna od naših najznačajnijih mjera je bila uvođenje besplatnih udžbenika za osnovce. S druge strane, i ova mjera podrška proslavi mature našim maturantima koji završavaju neku od srednjih škola u gradu, je isto mjera koja se javlja u jednom periodu koji je za porodice veoma izazovan kada učenici završavaju srednju školu, organizuju proslave, spremaju se za fakultet i to je sigurno jedan od dodatnih udara na budžet proodica. Kao Grad mi smo prepoznali koliko je značajno da podržimo maturante u ovom periodu i odlučili smo da za sve njih omogućimo proslavu maturske večeri – poručila je savjetnica Šukalo.

Prema njenim riječima, naravno da određene porodice to sebi mogu da priušte, ali imamo i onih koji ne mogu.

-Cilj nam je bio da ih stavimo u ravnopravan položaj, da uživaju svi zajedno. Nadamo se da je ovo za mlade ljude samo jedan vid podrške da oni mogu da osjete da je njihovo grad uz njih i tokom proslave maturske večeri – zaključila je ona.

Maturantkinja iz Tehničke škole zahvalila je Gradu na ovoj podršci ističući da im znači puno u ovom vremenu kada je sve poskupilo.

Naime, maturanti koji žele da ostvare pravo na besplatnu matursku proslavu, mogu od danas, 11. maja do narednog četvrtka, 18. maja – da se prijave u Domu omladine.

Potrebno je da maturanti dostave broj tekućeg računa na koji žele da im novac bude uplaćen, te jedinstveni matični broj vlasnika tog računa.

Prijave maturanata će zaprimati nadležne gradske službe radnim danima od 9 do 18 časova, vikendom odnosno subotom i nedjeljom od 11 do 17 časova.

Svim maturantima koji se prijave za podršku Grada biće uplaćeno na račune po 80 KM, izuzev onim kojima je maturska proslava nešto skuplja i njima će biti uplaćen taj iznos. Po prijavi, već drugi radni dan novac će im biti i uplaćen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI