Za vikend kažnjena 153 pijana vozača

Tokom proteklog vikenda službenici Policijske uprave Banjaluka kaznili su čak 153 vozača zbog toga što su upravljali automobilima pod uticajem alkohola.
Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić kaže da su kontrolisali 2.119 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 2.073 vozača.
Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 153 vozača, od čega 81 vozač zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 48 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 16 vozača su uhapšena zbog toga što su u organizmu preko 1,5 g/kg alkohola, kao i pet vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju – pojašnjava Mučibabićeva.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su tri „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.
Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju – poručila je Mučibabićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI