Ranija prodaja mjesečnih karata i besplatan prevoz za srednjoškolce od sredine sedmice

ilustracija

Nakon sastanaka koje je gradonačelnik Draško Stanivuković vodio sa prevoznicima proteklog vikenda, jutros je u prostorijama Gradske uprave postignut dogovor sa prevoznicima da prodaja đačkih mjesečnih karata za maj počne sredinom sedmice, te da se mjesečne karte za maj priznaju i u mjesecu aprilu.

Na ovaj način svi srednjoškolci i studenti, kojima su nastavne aktivnosti počele danas, dobijaju mogućnost besplatnog prevoza zadnjih desetak dana aprila, sa mjesečnim kartama za maj.

Napominjemo da u tarifnom sistemu javnog prevoza postoje mjesečne karte za jednu grupu linija i mjesečne karte za sve prevoznike, te da mjesečne karte važe isključivo od 1. do zadnjeg dana u mjesecu, a da prodaja počinje nekoliko dana prije isteka mjeseca.

Podsjećamo, od danas je u funkciji veći broj polazaka na svim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika s obzirom na to da su se i srednjoškolci vratili u školske klupe.

Nadležno Odjeljenje za saobraćaj i puteve prati epidemiološku situaciju i prilagođava polaske prevoznim potrebama, te će sa daljnjim ublažavanjem mjera i sistem javnog prevoza putnika biti vraćen u redovno funkcionisanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI