Za vikend II Pecka Outdoor Festival

Drugi Pecka Outdoor Festival, u organizaciji Udruženja za podršku održivom razvoju Greenways, biće održan 20. i 21. jula 2019. u selu Pecka, nadomak Mrkonjić Grada.

“Pred nama je sunčani vikend održavanja II Pecka Outdoor Festivala (POF), festivala posvećenog rekreativcima, sportistima, avanturistima i porodici koji nudi atraktivne programske sadržaje i aktivnosti na otvorenom prilagođene svim uzrastima. Kao takav, festival je jedinstven u Republici Srpskoj i BiH i mi vas sa zadovoljstvom pozivamo da ga pratite i sami učestvujete u brojnim programskim aktivnostima”, saopštili su organizatori.

Ranije planirani termin održavanja festivala u junu, zbog veoma nepogodnih vremenskih prilika, prolongiran je i rezervisan za sunčane dane u Pecki – za vikend 20. i 21. jula!

I ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Udruženja za podršku održivom razvoju „Greenways“,prilika je za dobar provod, mnogo izazovnih aktivnosti na otvorenom, odličnu gastro ponudu i zadovoljstva u izobilju, posebno značajnog za djecu i cijelu porodicu.

„Jedinstvenost Festivala je i u spoju tradicionalnog i ruralnog sa modernim i urbanim, koji istovremeno obogaćuje sve koji učestvuju u ovoj razmjeni“, istakao je Boro Marić, organizatorFestivala i domaćin Centra za posjetioce Pecka, koji je središte festivalske priče.

On je dodao da se kao organizator ovakvim festivalskim konceptom ne bi postidjeo nigdje u svijetu, jer je riječ o netaknutoj, čistoj prirodi kroz koju nas vode najbolji njeni poznavaoci i stručnjaci za avanture u prirodi.

Pecka Outdoor Festival pruža priliku čitavim porodicama da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi. Bogat festivalski program podijeljen je u dva dijela. I prvog i drugog festivalskog dana biće organizovane cjelodnevne aktivnosti na otvorenom za aktivne pojedince, porodicu, ljubitelje prirode, uz prateće sadržaje, kao što su Šareni market i Sajam Outdoor opreme.
Tu su biciklističke vožnje, pješačenje na nekoliko destinacija u okruženju, sportsko penjanje, rafting, posmatranje ptica, posebno osmišljene avanture za djecu i druge aktivnosti na otvorenom koje čine središnji program Festivala. Prateći sadržaj festivala obuhvata muzički program, radionicu udaraljki i bubnjeva za sve uzraste, Robokids radionice za djecu , “Astronomski kutak”, predstavljanje proizvoda sela, rada NVO organizacija koje se bave održivim razvojem, predstavljanje konjičkog sporta, sportsko-kreativna radionica za djecu i još mnogo zanimljivog sadržaja.

Pecka postaje “solarno selo”!
Sve aktivnosti na otvorenom vode licencirani vodiči sa dugogodišnjim iskustvom, koji jako dobro poznaju teren, a većina njih iza sebe ima i dobro iskustvo sa prošlogodišnjeg festivala.

Festival je namijenjen svima koji žele da sebi i svojim bližnjima priušte cjelodnevni boravak u prirodi, uz učešće u raznovrsnim sportsko-rekreativnim aktivnostima, ali i onima koji samo žele da u društvu svojih najmilijih provedu ugodan ljetni dan na pikniku ili kampuju u očaravajućem prirodnom okruženju.

Festivalski dani biće upotpunjeni i nastupima odličnih banjalučkih muzičara, pa je Pecka Outdoor Festival zapravo idealna prilika da se provede čitav vikend u prirodi.

Svi zainteresovani za učešće u festivalskim aktivnostima mogu se prijaviti u Zepter Passport turističkoj agenciji u Banjaluci, putem prijave na web sajtu – www.peckaoutdoor.com ili na licu mjesta po dolasku u Pecku.

Rezervišite svoju priliku za uživanje u aktivnostima na otvorenom, povedite djecu i prijatelje, naoružajte se dobrim raspoloženjem i Peckajmo zajedno na ovogodišnjem POF-u!

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI