Odlukom Suda Umičević zvanično predsjednik Rukometnog saveza Srpske

Danas je Sud donio odluku u koju nisam ni sumnjao, a odnosi se na to da sam legalno izabran za predsjednika Rukometnog Saveza RS (volonterski). Da smo čekali na odluku Sudu, već bi se Savez ugasio, ne bi se igralo prvenstvo, kao ni lige, tako da se nadam da je kraj tom cirkusu i da se okrenemo radu RSRS.

U periodu od 16.-18.08.2019. godine će prvi put nastupiti muška i ženska reprezentacija Republike Srpske na turniru koji će se odigrati u Bijeljini.

Sjednica Upravnog odbora RSRS će se održati 22.08.2019. godine, gdje će neke od tema biti početak prve i druge lige RS za muškarce i žene, govoriće se i o stanju u RSBiH, kao i o ugovoru koji smo potpisali sa kompanijom M:tel na godinu dana a na iznos od 20 000 KM. Tako će se prva liga i za muškarce i za žene zvati M:tel, a tim iznosom ćemo izbiti kotizaciju koje će biti oslobođeni klubvi koji su u teškoj finansijskoj situaciji.

Sam Savez je u teškoj situaciji jer praktično živi od tih 20 000 KM  koje dobije od kotizacije i 4000 KM koje dobije od Ministarstva porodice, omladine i sporta. Jadno i mizerno, ali se nadamo da će se neke stvari promijenit, jer okupljamo oko stotinu klubova, kao i hiljade djece koja igraju rukomet. Bez pomoći društva, nemoguće je raditi, a sve se nažalost svelo na pomoć Vlade RS i resornog ministarstva, jako je malo firmi koje su zainteresovane da nam pomognu.

Velika je stvar što je odluka Suda konačno donesena, tako da možemo nesmetano raditi na boljitku ovog sporta, na radost ljudi koji vole i žive za rukomet a ne od rukometa.

 

 

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: