Za lajk osvojili bicikl! Banjaluka i Kapriolo nagrađivali

Danas je uručeno 10 bicikala učesnicima akcije Gradske uprave i Kapriolo sport centra pod nazivom „Baci lajk i osvoji bajk“.

– Cilj ove akcije je promocija zdravog načina života i češćeg korištenja bicikala, kao alternativnog načina prevoza. U okviru tih nastojanja, Grad Banja Luka je prošle godine pokrenuo i sistem gradskih bicikala „Bl bajk“, a postojeći sistem od četiri terminala ovog sistema već ovog proljeća proširićemo sa još jednom stanicom, i to u Obilićevu. Pored toga, ove godine aktivno radimo i na proširenju mreže biciklističkih staza, s ciljem promjene ustaljenih navika u prevozu, a što bi, u krajnjoj liniji, trebalo da dovede do što manjeg korištenja motornih vozila – rekao je Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke koji je bicikle i poodijelio srećnim dobitnicima.

Srđan Vukobrat, direktor Kapriolo sport centra Banja Luka, naglasio je da se bicikli ovog brenda za tržište BiH proizvode u Banjoj Luci i da su naši sugrađani dobili domaći proizvod.

– Naša misija je da podržimo sve ljude koji rekreativno koriste bicikle, ali da ih stimulišemo da ih češće koriste u svakodnevnom prevozu jer ćemo tako imati grad sa čistijim vazduhom i zdravim ljudima – rekao je Vukobrat.

U akciji, koja se odvijila putem fejsbuka, učestvovalo je više od 3.600 Banjalučana, a najsretnijih deset osvojilo je „Kapriolo“ bicikle. Bicikle su dobili: Bojana Mihajlović-Marjanović, Violeta Branković, Dario Đurčić, Dejan Vujičić, Suzana Bućan, Dragomir Kisin, Dejan Vukojević, Tamara Vučić Moconja, Mirjana Malešević i Mile Bošković.

Grad Banja Luka bi ove godine trebao dobiti novu mrežu biciklističkih staza, a jedan od najznačajnijih projekata odnosi se na tzv. Istočnu biciklističku trasverzalu koja bi trebala biti u potpunosti spojena do jeseni ove godine. U okviru ovog projekta, već idućeg mjeseca počinje izgradnja biciklističkih i pješačkih staza duž novog dijela Istočnog tranzita u Obilića (uz dio tranzita, koji je pušten u promet prošle godine, ali i dio koji se tek gradi). Po okončanju ovog projekta, Banjalučani će dobiti biciklističkle staze sve od Trapista do novog Zelenog mosta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: