Obradov osumnjičen za saučesništvo/ Istraga o brutalnom ubistvu Ostojića

Miloš Obradov iz Pala osumnjičen je da je učestvovao u brutalnoj likvidaciji Damira Ostojića Šijana 5. septembra prošle godine u Banjaluci, kada je teško ranjena i njegova supruga Sandra Jošić, saznaje Srpskainfo.
Prema informacijama ovog portala, inspektori sumnjaju da je Obradov imao više zadataka oko ubistva Ostojića.

Obradov je piše Srpskainfo blizak saradnik i prijatelj i sa Stefanom Samardžijom koji se već nalazi u pritvoru u banjalučkom zatvoru zbog ubistva Ostojića.

Miloš Obradov se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS rekli su da su službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet podnijeli Republičkom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Obradova zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ostojića i pokušaju ubistva Jošićeve.

– Obradov se sumnjiči da je sa Samardžijom i još jednom neopozatnom osobom počinio pomenuta krivična djela u Banjaluci. Istraga na ovom predmetu se nastavlja – rekla je portarpol MUP RS Mirna Miljanović, navodeći inicijale.

Izvor blizak istrazi rekao je da je policija u istrazi došla do informacije da je Obradov takođe umiješan u likvidaciju Ostojića.

– Poznato da je u noći ubistva ubica koristio automobil „škoda oktavija“. Inspektori su upravo prikupili dokaze da je Obradov taj automobil dovezao iz Sarajeva do Tuzle – kaže sagovornik za Srpskainfo.

On ističe da policija sumnja da je on to vozilo zatim zajedno sa Samardžijom dovezao do Banjaluke, gdje su ga sakrili do noći kada se desilo ubistvo.
– Poznato je da se Obradov i Samardžija druže i da se mogu dovesti u vezu i sa drugim krivčnim djelima. Policija sumnja da je njih u slučaju ubistva Ostojića angažovala za sada nepoznata osoba. Osim da dovezu sporni automobil, njihov posao je bio i da prate kretanje Ostojića i njegove supruge – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Podsjetimo, policija je prije tačno mjesec dana uhapsila Samardžiju uravo zbog krađe „škode“. Osim toga sumnjiče ga da je to vozilo dovezao u Banjaluku, ali i vozio ubicu u noći ubistva.

Šijan i njegova supruga Sandra Jošić su kobne večeri boravili na više lokacija u Banjaluci, za koje vrijeme je bez sumnje neko pratio njihove kretanje. Ta osoba je na kraju ubici dojavila da su Šijan i Sandra krenuli kući.

– Poslije te dojave Samardžija se, zajedno s najmanje još jednom osobom, ukradenom „škodom“ dovezao u Kozarsku ulici, gdje je Stefan ostao da čeka u vozilu. Ubica je, maskiran fantomkom i naoružan puškom, napustio vozilo i pješke otišao do kuće broj 89 u Kozarskoj ulici, gdje se sakrio i čekao Ostojića da se pojavi – navodi se u istrazi.

Kada je Šijan naišao kraj ove kuće ubica je u njega ispalio više hitaca iz puške i nanio mu teške povrede, a jedan od hitaca mu je razorio mozak, usljed čega je preminuo, dok je njegova supruga zadobila teške povrede.

Zapalili automobil
Nakon ubistva Damira Ostojića, ubica je pješke otišao prema „škodi“, gdje ga je čekao Samardžija. Zatim su se udaljili u pravcu naselja Gornja Piskavica, gdje su zapalili vozilo.

– U izgorelom vozilu, pored ručne kočnice, policija je pronašla pušku sa okvirom za municiju, a koja je takođe izgorjela. Nakon toga su sa drugim nepoznatim saradnikom, koji ih je čekao sa unaprijed pripremljenim vozilom za bijeg, odvezli u nepoznatom pravcu – rekao je izvor.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: