Za buduće obućare po 100 KM, besplatan prevoz, praksa…

Podržavam odluku Predsjednika Vlade Republike Srpske, da se izdvoji po 100 KM za učenike koji upisuju deficitarna zanimanja. Bema će se vrlo rado uključiti u ovu inicijativu.
Raspisan je konkurs za upis 24 učenika, jednog odjeljenja, smjer obućar-modelar tehničar, nastavni program koji traje 4 godine.
Bema će obezbjediti udžbenike za cijelo pomenuto odjeljenje, kao i autobuske karte koje su i do 100 KM. Pored navedenog važan dio koje ćemo realizovati jeste praksa za sve učenike uz topli obrok. U našem duhu, dobiće i po jedan par zimskim i jedan par ljetnjih cipela.
Nadam se da će se Grad Banja Luka uključiti i dati stipendije za ove učenike kao što je i prije dvije godine, kada je Bema uz iste uslove sa Gradom Banja Luka upisala kompletno odjeljenje ovog zanimanja, koje godinama nije postojalo.
Podržavam ovakve Vladine projekte, a ovaj naročito, kao i odluku resornog Ministarstva da nastavi sa ovim projektom. Vjerujem da ima učenika koji žele da ulažu u sebe i svoje znanje, a mogu sebe da vide u ovom poslu i žive od njega.
Znanje je najveće imanje!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: