Vremenska prognoza za Novu godinu

Posljednjeg dana ove godine, u subotu, 31. decembra, preovladavaće toplo vrijeme sa sunčanim periodima uz promjenljivu oblačnost, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji ukazuju da je posljednjih deset godina za Novu godinu bilo uglavnom toplo.
Prema prognozi meteorologa, u subotu će na biti umjereno oblačno na zapadu i jugu, a u ostalim predjelima pretežno vedro.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od nule, a maksimalna dnevna od devet do 14, na jugu i sjeveru do 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.
Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, najtopliji 31. decembar u većini predjela bio je prošle godine, zatim 2017. i 2013. godine, a toplo je bilo i 2020. godine.
U posljednjih deset godina je u većini predjela najviša temperatura 31. decembra izmjerena prošle, 2021. godine, kada je u mnogim predjelima prelazila iznad 15 stepeni, a u Banjaluci je izmjereno 19,2 stepeni i u Trebinju 20,2 stepeni Celzijusovih.

Najhladnije bilo je 2014. godine, kada se minimalna temperatura vazduha spuštala ispod minus 15, a maksimalna temperatura u većini predjela nije prešla minus pet stepeni Celzijusovih u većini predjela.

Najniža temperatura je bila u Han Pijesku i iznosila je minus 15,4 stepena. Jedino je na jugu bilo malo toplije.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI