Vozač koji je usmrtio konzula Slovenije vozio duplo iznad ograničenja

Protiv Sergeja Miljkovića (23) iz Banjaluke potvrđena je optužnica zbog sumnje da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristić (62).
Nesreća se desila 29. marta u Bulevaru vojvode Petra Bojovića u naselju Borik u Banjaluci, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Miljković je nesreću skrivio upravljajući automobilom „golf 4“ skoro 50 kilometara na čas iznad ograničenja, a Ristić je tom prilikom zadobio višestruke lomove lobanje, krvarenja mozga, razorenje moždanog tkiva i mnoge druge teške povrede.

U optužnici banjalučkog tužilaštva navedeno je da se nesreća dogodila oko 18.40 časova.
Miljković je upravljao automoblom „golf 4“ i kretao se desnom kolovoznom trakom na Bulevaru vojvode Petra Bojovića, iz pravca naselja Borik u pravcu naselja Starčevica. On je automobil vozio nedozvoljenom brzinom od 97 kilometara na čas, iako je brzina kretanja saobraćajnim znakom bila ograničena na 50 kilometara na čas – pojašnjeno je u optužnici.

Dalje se navodi da se on olako držao da neće nastupiti saobraćajna nezgoda ili da će je moći spriječiti.
Krećući se nedozvoljenom brzinom dolaskom do kućnog broja 3 navedenog Bulevara, vozilo nije držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da s obzirom na brzinu kretanja vozila i osobine puta ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju, niti je obratio pažnju na pješake koji se kreću trotoarom. Nakon toga je u pokušaju da pređe u drugu saobraćajnu traku, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, usljed čega je došlo do zanošenja vozila, nakon čega je u režimu zanošenja vozilom prešao iz desne u lijevu saobraćajnu traku desne kolovozne trake – precizirano je u optužnici.

Zatim je u nastavku kretanja i zanošenja vozilom prešao iz lijeve u desnu saobraćajnu traku desne kolovozne trake, te potom vozilom prešao preko biciklističke staze i dalje na trotoar sa desne strane u smjeru kretanja, usljed čega je na trotoaru bočnim lijevim dijelom vozila udario u u noge Ristića.
Konzul Slovenije se kretao trotoarom iz pravca Borika u pravcu Starčevice, usljed kojeg udara je oštećeni pao na tlo, te je usljed udara i pada zadobio teške tjelesne povrede.

-On je zadobio povrede u vidu višestrukih preloma kostiju krova i osnovice lobanje, krvarenja unutar lobanjske šupljine, razorenja moždanog tkiva, nagnječenja pluća, višestrugog preloma kostiju lica, preloma i iščašenja u predjelima ekstremiteta, usljed kojih povreda je oštećeni preminuo na licu mjesta – navedno je u optužnici.

Konzula s leđa usmrtio golf dok je šetao trotoarom

U stravičnoj nesreći poginuo slovenački konzul

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: