Video/Provozali lutku u električnom autiću sa 6500 potpisa do zgrade Vlade RS

Zvanično je predano 6500 potpisa građana u peticiji upućenoj Vladi Republike Srpske, da ograniči potrošnju novca na službena vozila do 50 hiljada KM plus PDV. Odbornici u Skupštini grada Banjaluka, Draško Stanivuković, Saša Lazić i Mirna Savić, te predstavnici različitih udruženja građana, na simboličan način potpise su predali na protokol Vlade Srpske.


Organizatori su u dječiji električni autić stavili lutku i spiskove sa 6500 potpisa i dovezli ih pred sjedište izvršne vlasti Republike Srpske. Traže da Vlada RS, a ne pojedinci iz Vlade RS, zauzme stav i izjasni se o njihovm zahtjevu do sljedećeg ponedeljka do 16 časova.

Ukoliko se Vlada Republike Srpske ogluši na njihov zahtjev najavljuju nove oblike borbe, ali i nove projekte. Predstavnici udruženja su ovom prilikom ocijenili dobru ideju predsjednika RS Milorada Dodika da se 10 odsto od vrijednosti kupljenog automobila preusmjeri u humanitarne svrhe, ali pod uslovom da vrijednost automobila bude maksimalno do 50.000 KM. Imaju i novi prijedlog. Traže donošenje zakona o doniranju organa.

Pogledajte u videu:

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI