Video/Zaustavljeno rušenje kina “Kozara”, krov sačinjen od kancerogenog materijala

Rano jutros počelo je rušenje starog kina “Kozara” u centru grada, ali nadležni su obustavili ove radove jer je krov sačinjen od kancerogenog materijala koji treba pažljivo ukloniti.
spričali su to za portal Srpskainfo stanari okolnih zgrada, koji se protive planiranoj izgradnji višespratnice na toj lokaciji.

– Krov kina “Kozara” je od kancerogenog materijala koji treba skidati pod posebnom opremom. Upravo je bila komunalna policija koja je obustavila rušenje, a bageri su onda prešli na rušenje tribine. A, sve to se dešava dok se u blizini igraju djeca – ispričali su nam stanari.

Oni podsjećaju da su i sami godinama unazad tražili da se ukloni opasni krov, ali za to, kažu, nije bilo sluha nadležnih. Napomenimo da se u blizini ovog objekta nalazi i pravoslavni vrtić “Anđelak”.

Stanari zgrada iz Ulica Aleja Svetog Save, Sime Šolaje i Bana Milosavljevića nedavno su uputili peticiju u Gradsku upravu protiv izgradnje zgrade od 13 spratova. Sastanak sa gradonačelnikom, navode, zakazan je za idući ponedjeljak.

 

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI