Svečana akademija povodom obilježavanja 90 godina postojanja Muzeja RS

Svečana akademija povodom obilježavanja 90 godina postojanja Muzeja Republike Srpske, održaće se u prostoru Stalne izložbene postavke Muzeja Republike Srpske u Banjaluci, u četvrtak 24. septembra u 19 časova.
Ovom prilikom biće predstavljena izložba „Vrbaski mač u kamenu Priča o banjalučkom Ekskaliburu“, autora Janka Vračara, muzejskog savjetnika istoričara, i Ivane Pandžić, višeg kustosa arheologa. Riječ o predstavljanju srednjovijekovnog mača iskopanog iz korita rijeke Vrbas oktobra prošle godine, koji je bio tema svjetskih medija.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, vodeći brigu kako o posjetiocima Muzeja tako i našim zaposlenima, nismo u situaciji da organizujemo svečano otvaranje izložbe za širu publiku. Stoga smo se odlučili za predstavljanje izložbene postavke u sklopu Svečane akademije za određeni broj zvanica i predstavnika medija. Postavka će za javnost biti zvanično otvorena od 26. septembra kada je i zvanični „rođendan“ Muzeja, te će tim povodom, ulaz u Muzej biti slobodan za sve posjetioce – poručili su iz Muzeja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: