Video / preporuka Blmojgrad

Novi videospot benda Dubioza kolektiv za pjesmu “Himna generacije” objavljen je danas putem društvenih mreža. Riječ je o dugo očekivanom prvom singlu s novog albuma koji će svjetlo dana ugledati krajem godine.

“Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo ‘legitimni glas izgubljene generacije’, mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru o toj temi. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina sekiracija na duge staze dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svjetskih šampiona u super teškoj kategoriji. Sekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminiramo teme po važnosti i mogućem utjecaju na vlastite živote. Sekira nas sve, od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluotoku, od izbora Trumpa za predsjednika SAD-a do izbora na natjecanju za najveći pjevački talent mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama, onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu”, poručuju iz Dubioze.

“Trenutno se bend, statisti i ekipa koja je snimala spot sekiraju kako će se spot svidjeti gledateljima i koliko će pregleda imati na YouTubeu”, kažu iz najpopularnijeg bh. benda.

izvor: klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: