Veče sa Tanjom Stupar Trifunović u studiu muzike i poezije „Džep“

„Džep“ – džez & poezija je novo mjesto u gradu koje želi svojim radom afirmisati poeziju i muziku. Prvi studio muzike i poezije u gradu „Džep“ će svoje programe realizovati u „Podrum sceni“, u Gospodskoj ulici. Prostor su svojim nastupom otvorili Jazz Poesy Cabaret 2. novembra a naredno dešavanje je veče sa Tanjom Stupar Trifunović, 8. novembar (petak) u 20:00.
Tanja će čitati svoju poeziju i razgovarati sa publikom.

Biografija: Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977). Do sada je objavila pet knjiga poezije, knjigu priča i dva romana. Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, njemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski.
Knjiga O čemu misle varvari dok doručkuju nagrađena je nagradom UniCredit banke za najbolju knjigu objavljenu u BiH 2007/¬2008. godine i bila je u užem izboru za književnu nagradu za Istočnu i Jugoistočnu Europu (CEE Literature Award).
Knjiga pesama Glavni junak je čovjek koji se zaljubljuje u nesreću nagrađena je Književnom nagradom „Fra Grgo Martić“ za najbolju knjigu poezije (2009).
Roman Satovi u majčinoj sobi nagrađen je Nagradom Evropske unije za književnost (EUPL) 2016.
Knjiga pesama Razmnožavanje domaćih životinja nagrađena je nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku (2018) i nagradom „Risto Ratković“ za najbolju knjigu poezije u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Program do kraja novembra:
15. novembar (petak) u 20:00 Sir Croissant (Igor Božanić)
29. novembar (petak) – Bojan Krivokapić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: