Novo rukovodstvo podiže BH rukomet iz pepela

U Sarajevu je održana uspješna sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, gdje su sve odluke jednoglasno donešene, što nagovještava bolje dane za rukomet BiH.
Dobili smo dopis od Visokog tužilačkog i sudskog vijeća BiH, na naš upit da se ubrza postupak rješavanja naše tužbe protiv Poreske uprave FBiH. Predsjednik VTSV gospodin Milan Tegeltija je rekao da će udovoljiti našem zahtjevu, jer Savez ne može da čeka godinama da se taj spor riješi.
Radi se o tome da je stari Savez napravio milionske dugove i nikada nije bio registrovan u sudu, te mi ne možemo biti nasljednici prijašnjeg Saveza.
Na sjednici je dogovoreno da će određena firma voditi marketing RS BiH, tražiti sponzore, mada nam je problem poreski broj, ali se nadamo da ćemo i to riješiti do kraja godine.
Određena je komisija za odabir sportske opreme za sve reprezentativne selekcije, kao i komisija za izbor selektora ženske reprezentacije BiH, kao i početak rada seniorske ženske reprezentacije koja do sada nije postojala, već je postojala samo juniorska.
Takođe je određena komisija koja je zadužena za pripreme reprezentacije za Evropsko prvenstvo, koja će zajedno sa selektorom da napravi plan priprema za odlazak na EP. Ta ista komisija je zadužena da pripremi ugovore za članove stručnog štaba, kao i da se odrede maser i ekonom kako bi se popunio stručni štab.
Predložili smo Benjamina Burića kao kandidata na izboru najboljeg sportiste BiH, a ekipu Gruda za sportski kolektiv.
Poslije ovog sastanka, možemo konstatovati da vlada veliko zajedništvo i iskorak naprijed, a za našeg mandata u preteklih godinu ipo dana nismo dužni ni pfeninga nikome, plasirali smo se na EP i to bez poreskog broja uz velike napore UO, a očit je i napredak u ligi BiH po pitanju kvaliteta.
U budućnosti treba da radimo na edukaciji trenera, jer mnogi od njih nemaju potrebne kvalifikacije i diplome, kao i sudija, tako da je to jedan od naših narednih zadataka.
Sad je sve podređeno pripremama reprezentacije, a još uvijek nismo dobili 100 000 KM od Vlade FBiH, kao nagradu za odlazak na EP, što planiramo da podijelimo igračima i stručnom štabu.
Očekujem podršku Vijeća ministara i Ministarstva civilnih poslova kojima smo uputili zahtjev za finasijsku pomoć, a koju smo zaslužili.

Predsjednik RS BiH
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: