Užas na Laušu, pas napao ponija na očigled djece

Poni Zlata vlasništvo Nedeljka Lolića iz Banjaluke uginuo je nakon što ga je pred mnogobrojnom djecom napao pas haski.

Nesvakidašnji slučaj odigrao se u blizini Fudbalskog stadiona u banjalučkom naselju Lauš, a napadu krvoločnog psa svjedočio je veći broj djece koja su napad zabilježila mobilnim telefonom.

Nedeljko Lolić priča kako je kupio dva mala ponija svojim unucima.

“Privezao sam ih u blizini stadiona da se odmore i otišao do kuće koja je u blizini. Nisam vidio šta se dešavalo, ali po povratku sam primjetio da jednog konja nema. Kasnije su mi ispričali da ga je napao haski od komšije, te da je poni ubijen i da je upao u Crkvenu i nestao ” ispričao je juče Lolić.

Dodaje kako nikoga ne želi da optužuje, već samo želi da se utvrdi istina.

Napadu psa svjedočila su djeca koja su neke detalje zabilježila i na mobilnim telefonima, među kojima i ona najšokantniji.

– Na jednom od snimaka vidi se kako taj pas nakon napada nastavlja da prati ponija i nakon što je upao u rijeku Crkvenu- ispričao je Lolić.

Marija Markanović portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je juče da je slučaj prijavljen policiji.

–  Oštećeni N.L. prijavio je da je pas haski vlasništvo Z.R. iz Banjaluke napao njegovog konja rase poni u neposrednoj blizini stadiona Fudblaskog kluba Lauš. Konj je nakon napada nestao u rijeci Crkvenoj- izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje kako su policijski službenici konstatovali činjenično stanje. O eventualnoj odgovornosti vlasnika psa biće odlučeno naknadno.

Očevici su ispričali da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

–  U jednom momentu konji su bili zavezani, a par sekundi kasnije haski iz komšiluka je napao jednog od ponija. To su mali konji i psu nije predstavljalo problem da ga napadne – ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Psi zaklali ovcu i jagnje

Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je i da su psi vlasništvo Ž.Z. upali u voćnjak Borislava B. i zaklali ovcu i jagnje.

Ovaj napad dogodio se u mjestu Rekavice kod Banjaluke. O napadu je obaviještena policija koja je napravila službenu bilješku o slučaju.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI