Uslikaj i pošalji, građani u ulozi komunalnih policajaca

Građanska patrola“, informatička aplikacija putem koje sugrađani mogu da prijave komunalne probleme, od danas je u funkciji. Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

Ova aplikacija, koja će po prvi put biti korištena u Banjoj Luci, omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Dakle, „Građanska patrola“ primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati, kao što su: neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenja javnih površina (kolovoz, trotoari, pješačke zone), otpad (divlje deponije), neispravni kontejneri, onečišćenja i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljeni slivnici, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica (autobuske stanice), urbane opreme i uređaja na parkingu i neispravna javna rasvjeta, stubići i ograde.

Korisnici „Građanske patrole“, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je puštena u funkciju s ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi, te ovim putem pozivamo sugrađane da maksimalno koriste ovu aplikaciju i na taj način zajedno sa administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti.

„Građanska patrola“ je domaći proizvod, koji je Gradu Banjoj Luci donirala firma DVC solutions.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: