Uništeno više od 300 saobraćajnih znakova, šteta 80 000 km

U prvih deset mjeseci 2018. godine, na području grada je uništeno ili oštećeno preko 300 saobraćajnih znakova, 10 saobraćajnih ogledala, šest svjetlećih saobraćajnih znakova „meta“, dok je 30 stajališnih oznaka uništeno u potpunosti. Šteta nastala zbog uništavnja saobraćajne signalizacije procjenjuje se na  80.000 KM

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve iznose alarmantan podatak da je samo u zadnjih mjesec dana najmerno oštećeno više od 50 saobraćajnih znakova, pri čemu, pored materijalne štete, dolazi i do narušavanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Šteta nije nastala usljed saobraćajnih nezgoda već su saobraćajne znakove namjerno uništili nesavjesni pojedinci. Saobraćajna signalizacija je postala predmet konstantnog uništavanja na razne načine, od ispisivanja grafita, lijepljenja naljepnica, rušenja, do lomljenja i totalnog uništavanja, a u nekoliko slučajeva je dolazilo i do otuđivanja pojedinih saobraćajnih znakova o čemu je obavještavana i policija – kažu u resornom odjeljenju.

Nažalost, i pored brojnih upozorenja, ove pojave nemaju tendenciju opadanja, a posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, sa fatalninm ishodom. Gradska uprava još jedanput apeluje na sve da se odgovorno odnose prema saobraćajnoj signalizaciji koja predstavlja zajedničko dobro i da svako uništavanje znakova prijave nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve i Komunalnoj policiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: