U toku je sedmica Akademije umjetnosti sa brojnim manifestacijama

21.11.2018. godine sa početkom u 18,00 časova u Jevrejskom kulturnom centru održaće se koncert pod nazivom “Muzika za klavir 1-2-3”, simbolično predstavlja jednog, odnosno dva i tri svirača za jednim klavirom. To su Dragana Latinović, Jovana Branković i Snjezana Popović Vuleta. Na programu su djela Betovena, Debisija, Mocarta, Šopena i Rahmanjinova. Umjesto standardnog programa na stolicama, održaće se i prezentacija o klaviru, njegovom razvoju, mogućnostima i ulozi u svijetu muzike, te kratak pregled činjenica o kompozitorima i kompozicijama koji su na programu.

– 22.11.2018. godine sa početkom u 19,00 časova u ART KLUBU PROSTOR, zakazano je otvaranje izložbe pod nazivom “TJELOVITOST”. Izložiće se radovi studenata 1. i 2. godine Akademije umjetnosti u Banjoj Luci nastalih u klasi profesora Leonile Marić na predmetu Plastična anatomija.
O ovoj izložbi govori, mr Maje Dodig, red. prof.:

“Proučavanje anatomske strukture ljudskog tijela je predmet istraživanja i interesovanja mnogih umjetnika kroz vjekove i poznavanje ljudskog tijela je predstavljalo preduslov bavljenja umjetnošću.

Simbolika ljudskog tijela je bila i ostala nezamjenjiv motiv u istoriji slikarstva.

Crteži studenata, nastali u okviru nastavnog procesa na predmetima Plastična anatomija 1,2,3 i 4, pored uobičajenih anatomskih atlasa, mišićnog sistema čovjeka i kostura, na živim modelima prikazuju anatomske zakonitosti ljudskog tijela u mirovanju i pokretu. Ovakav pristup je vrlo dragocjen jer definiše uspostavljanje međusobne povezanosti između plastične anatomije i analitičkog crtanja akta.

Odlike crteža studenata su izražene u vidljivoj individualnosti crtačkog rukopisa, jedinstvu crteža, korelaciji analitičkog i slobodnog crtačkog mišljenja. Pristup i materijali koji su korišteni u realizaciji omogućili su iskazivanje likovne inventivnosti i obuhvaćeno je objedinjavanje anatomske zakonitosti sa kreativnim činom što sa sigurnošću predstavlja iskorak u procesu istraživanja plastične anatomije.”

-23.11.2018. godine sa početkom u 17,30 časova zakazano je, JAVNO ČITANjE ISPITNIH DRAMA STUDENATA DRAMATURGIJE, Vjećnica KC Banski dvor.
Drame čitaju studenti 3. godine Glume AUBL:
SVJETLANA ĐURIĆ
OGNjEN BOGDANOVIĆ
ALEKSANDAR ZAHORODNI
SRĐAN ĆURLIĆ

-23.11.2018. godine, sa početkom u 19,00 časova Izložba dobitnika PLAKETE BANSKOG DVORA za grafiku Miloša Vučena, pod nazivom “CRNO CRNE”, Banski dvor Kulturni centar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI