Umjesto u razvoj sporta, FK Borac parama Banjalučana plaća dio računa za struju

Više od 100 hiljada KM koje će Grad Banjaluka da uplati na račun FK Borac, potvrdili su u upravi na Gradskom stadionu biće potrošen na plaćanje dugova za struju.

Međutim 100 hiljada KM iz gradske kase, ne mogu da pokriju ni nagomilane račune za struju, a kamoli sva dugovanja fudbalskog kluba koja se više ne mogu ni sabrati.

Spisak potraživanja od igrača, radnika u Borcu, drugih klubova, Elektrokrajine, Poreske uprave RS je poprilično dug i broji se u stotinama hiljada KM, ako ne i milionskim iznosom.

Ukoliko do 15. marta ne isplate dugove prema igračima i radnicima, FK Borac će biti zabranjen nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Samo ti dugovi se mjere u desetinama, ako ne i stotinama hiljada KM.

Uprava kluba, kako je rečeno na današnjoj pres konferenciji smislila je način kako da eventualno prolongira isplate zarađenih plata, kako igračima tako i zaposlenim u Borcu.

Naime, pod prijetnjom otkazima tražiće od potražioca da odustanu od tužbi za svoj novac. Međutim na taj način Borac bi kratkoročno mogao da riješi problem, ali otkazi radnicima i igračima kojima se duguje novac mogli bi samo doći na još “masniju” naplatu u narednom periodu.

Prvi meč u drugom dijelu šampionata Borac igra sutra u Bijeljini protiv Radnika, a naredni ukoliko se zbog dugovanja i bude igrao, na Gradskom stadionu protiv Krupe.

Od građana Banjaluke Krupi i Borcu četvrt miliona KM, spisak sredstava za klubove iz budžeta Banjaluke

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI