Umičević zavodi red u BH rukometu

U RSBiH se uvijek dešavaju neka iznenađenja, a najnovije se odnosi na  to da je neko iz saveza ugovorio turnir u Sjevernom Kipru koji nije priznat od strane rukometne Federacije, te nije ispoštovana procedura i sada Upravni odbor treba dati saglasnost da bi se moglo otputovati tamo.

Gospoda Galijašević i Demirović, za koje ne znam da su izabrani od strane UO, su nas doveli pred svršen čin. Ta manifestacija nije planirana, nemamo sredstava i moramo jednom presjeći politiku svršenog čina. Nisam dao saglasnost za taj turnir, a reprezentacija U18 može da odigra i prijateljske utakmice u BiH sa premijerligašima ili prvoligašima.

Moj prijedlog za ubuduće je da uvedemo funkciju sportskog direktora svih reprezentacija, te predlažem gospodina Markovića za tu funkciju, koji je odveo reprezentaciju u Katar i koji je pokazao spremnost da se prihvati posla iako mu savez duguje velike pare.

U RSBiH se mora znati ko je za šta zadužen i ko šta radi.

Mi smo uputili dopis predsjedniku Visokog i tužilačkog vijeća gospodinu Milanu Tegeltiji da nas primi povodom tužbe koju smo podnijeli protiv Poreske uprave FBiH. Takođe, uputili smo dopis i predsjedniku Vijeća ministara u tehničkom mandatu gospodinu Zvizdiću i ministru civilnih poslova u tehničkom mandatu gospodinu Osmanoviću, da nas prime kako bismo vidjeli da li ima načina da se dobije novi ID račun i da se izdvoje sredstva jer je upitno učešće na EP.

Uspjeli smo, nakon mučnih razgovora, da danas starta Premijer liga za muškarce i žene što je veliki uspjeh, te nam posljednja sjednica UO daje nadu da dolaze bolja vremena u RSBiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI