Plata medicinskih sestara od oktobra veća za 50, doktora za 200 KM

Povećanjem cijene rada sa 135 na 145 KM plata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom od oktobra će biti veća za 50-60 maraka, a plata ljekara, u zavisnosti od koeficijenata i uslova rada, za oko 200 KM.

To je rekao predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić, naglasivši da se nada da će već od 1. januara sljedeće godine cijena rada biti povećana za novih 5 odsto.
– Cijena rada od 145 KM na snazi će biti od 1. oktobra do kraja godine. To smo ispregovarali s premijerom RS Radovanom Viškovićem, što je prvo povećanje plata zdravstvenim radnicima unazad 11 godina. Naravno da to nije puno i da ne možemo da budemo zadovoljni, ali je važno da je priča oko povećanja plata medicinarima u Srpskoj pokrenuta s mrtve tačke. Na sastanku s premijerom i resornim ministrom ispunjen je samo prvi dio našeg zahtjeva, a o ostalom ćemo pregovarati – naglašava Granulić.

Prema njegovim riječima, moraju da se preduzmu sve mjere kako bi se zaustavio odlazak zdravstvenih radnika sa ovih prostora.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: