Umićević traži kazne zbog kašnjenja izgradnje “Zelenog mosta”

Tvornica obuće Bema sa velikim nestrpljenjem čeka otvaranje takozvanog Zelenog mosta, za koji sam dao prijedlog da se zove most Patrijarha Pavla.

Apelujem na gradske vlasti da ubrzaju izvođače radova, jer je smiješna konstatacija izvođača da je bila zima i da se zbog toga nije moglo raditi.  To su sve znali kada su se prijavljilvali na konkurs za izgradnju mosta, pa su išli sa manjom ponudom, te neplanirani radovi, stalno odgađanje, to je već klasika u građevinarstvu.

Vidjeli smo ovih dana šta se dešavalo sa Delta planetom, kad se zaprijetilo penalima, radilo se 24 časa dnevno da se sve stigne završiti.

Tvornica obuće Bema mjesečno gubi 3000 KM zbog Zelenog mosta, jer moramo kupovati mjesečne karte  za radnike koji ne mogu prelaziti most.

Kada nam dolaze inostrani partneri i drugi gosti u Bemu, navigacija ih još uvijek navodi na Zeleni most, te tada nastaju problemi.

Apelujem na gradske vlasti da zaprijete penalima, da se više radnika angažuje kako bi most bio gotov do dana grada. Bilo koje dalje odlaganje nema opravdanje i nije korektno.

Da bi se ovaj dio grada učinio boljim za življenje, ponovo apelujem na gradske vlasti i načelnika saobraćaja da se riješi pitanje tzv. žute kuće u ulici Braće Jugovića, te da se tu otvori saobraćaj prema Tvornici obuće u oba pravca. Pomenuta kuća stoji na sred puta već dvadeset godina, te je krajnje vrijeme da se skloni sa puta na kojem joj nije mjesto.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI