Umičević planira vrtić za djecu radnika Beme

U sklopu Tvornice obuće Bema imamo slobodne prostorije za koje sam odavno imao ideju da se renoviraju i počne uređenje vrtića. Veliki problem imamo u firmi, radnice nemaju nikoga da im čuva djecu, a u vrtićima ima malo mjesta. Malo su se i bake pogospodile, pa neće više da čuvaju unučiće, ali naravno, ne sve.

Jedno od rješenja za taj vid problema, u Bemi, bi bio da napravimo naš vrtić u sklopu firme. Naravno sve koliko zakon i uslovi dozvoljavaju. Realizovali bismo to po najvišom standardima, renovirali i opremili prostorije od 350 metara kvadratnih. Hrana bi se pripremala prema svim propisima za vrtiće, u našem restoranu. Ispred prostorija imamo prostor koji bismo preuredili u park za igranje dječice.

Veliko rasterećenje na majke i očeve, koji rade u Bemi, bi bilo da djeca dolaze sa njima, odlaze u vrtić, oni na posao, te ih sa posla preuzimaju iz vrtića.

Kontaktirali smo Vesnu Banjac, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a kontaktiraćemo i nadležno ministarstvo. To bi nam bilo veliko ulaganje, ali i velika motivacija za rad radnika u Bemi, jer bi vrtić bio besplatan. Nekada je to tako i bilo, vrtić koji se sad nalazi pored Beme, je nekada bio vrtić tvornice obuće Bosna.
Vjerujem u ovu ideju!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: