Umičević istrajan, jednaka pravila za klubove iz RS i FBiH

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH prekinuta je danas na zasjedanju u Mostaru, a nastavak je planiran za 20. avgust u Doboju. Razlog prekida je taj što nije dogovoreno koliko će klubova igrati u narednoj sezoni Premijer lige.

Iako je na početku sastanka usvojen zapisnik sa prethodne sjednice koja je održana u Bugojnu da se prihvati Liga sa 15 ili 17 klubova nije se došlo do glasanja, jer predstavnici FBiH nisu prihvatili da se Liga popunjava po principu 1+1. Stav iz Federacije je da njihova dva kluba ulaze u Premijer ligu, a jedan iz Republike Srpske što nije prihvatljivo za Republiku Srpsku.

– Mi takav prijedlog nećemo prihvatiti, po Pravilniku piše da Ligu popunjava jedan klub iz Republike Srpske i jedan iz FBiH. Moram istaći da je problem u FBiH koju čini i Rukometni savez Herceg – Bosne. S obzirom da danas nije došlo do izjašnjavanja o broju klubova, po zapisniku iz Bugojna elitni rang trebalo bi da ima 15 klubova – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Premijer liga BiH za rukometaše planirana je počne 14. septembra, a sedam dana kasnije startovaće rukometašice. Sa koliko klubova će početi muška liga trebalo bi biti poznato 20. avgusta poslije sjednice koja će se održati u Doboju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: