Umičević digao ruke od Rukometnog saveza BiH

Poslije smjene sad već bivšeg selektora „A“ reprezentacije BiH Bilala Šumana, kao i nakon incidenta koji se desio u Bugojnu, dan prije utakmice BiH – Austrija, dobio sam neprimjerne i opasne prijetnje od izvjesnog Hajre Delića.
Njegove prijetnje sam ozbiljno shvatio i zbog toga sam odlučio da sve to prijavim policiji Republike Srpske kao i Tužilaštvu BiH, i ovih dana uslijediće tužba protiv autora ovih prijetnji.
Zbog toga sam odlučio da se krajem aprila ne prihvatim uloge predsjednika Rukometnog saveza BiH koja mi pripada. S toga ću na narednoj sjednici UO RS Republike Srpske tražiti da neko od preostala tri člana iz Republike Srpske koji su dio UO RS BiH bude imenovan za budućeg predsjednika saveza u Sarajevu (Rađa, Šegrt i Miljuš). Jednostavno ne želim više da budem dio tog saveza za kojeg sam mnogo toga uradio u minulom periodu i koji je prije mog dolaska bio na ivici provalije. Mojim dolaskom uspio sam da RS BiH postavim na čvrste noge, da reprezentacija BiH po prvi put ode na prvenstvo Evrope. Zahvaljujući mom prijedlogu za otvaranje podračuna u RS RS plate zaposlenima su redovne, plaćeni su svi doprinosi i trenutno nikom ništa ne dugujemo.
Razočaran sam i zbog činjenice da već godinu dana se ne može riješiti naša tužba protiv poreske uprave FBiH. Taj organ je svojevremeno dodijelio ID broj potpuno nelegalnom RS BiH koji nikad nije bio upisan u sudski registar kao ni u Savjetu ministara. Tu je sve aposlutno jasno, pa me čudi da još nije doneseno rješenje i pitam se šta se više čeka sa tim. Da nismo otvorili podračun u RS Republike Srpske, savez u Sarajevu ne bi mogao nikako da funkcioniše.
I ovo je razlog što sebe više ne vidim u ovom savezu, a na organima RS Republike Srpske tražiću da se zakaže vanredna izborna skupština RS BiH (neki se naši članovi ne slažu sa ovim mojim prijedlogom), a sve sa ciljem kako bi u rukomet došli novi ljudi.

PREDSJEDNIK RS RS
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: