KKI Vrbas: Odgoditi start drugog dijela sezone

Proljećni dio takmičenja u šampionatu BiH košarke u kolicima predviđen je za 10/11. april tekuće godine. Međutim, zbog izuzetno loše epidemiološke situacije u redovima jesenjeg šampiona iz Banjaluke (bez poraza) su zatražili da se prolongira start drugog dijela tekuće sezone.

– Uputili smo dopis da se odgodi nastavak u Premijer ligi BiH i nadamo se da će on biti prihvaćen, jer nam je zdravlje naših igrača na prvom mjestu. Želim da napomenem da naš igrači treniraju i da striktno poštujemo sve odluke Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.
Prvi čovjek aktuelnih šampiona BiH naglasio je da su u klubu dobili poziv za učešće u novoj sezoni NLB lige za koju će do 20. aprila morati uplatiti 750 eura za kotizaciju. Osim KKI “Vrbas” na turniru nastupiće još: “Una Sana” iz Bihaća, Sana (Sanski Most), Zagreb, Zadar, Singidunum (Beograd), “Zmaj” (Gradačac), te selekcija Slovenije, a moguće je da se priključi po jedan klub iz Austrije i Italije.
– U periodu od 11. do 13. juna tekuće godine planirano je da se odigra balon u Ljubljani gdje će se dobiti novi šampion. Već smo uputili dopis Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da se na vrijeme vakcinišu naši igrači, i to vakcinom fajzer, jer je ona važeća za Evropsku uniju. Ubijeđen sam da ćemo sve na vrijeme obaviti, da ćemo uspjeti obezbijediti dvoje novih kolica kao i neophodne rezervne dijelove za stara kolica, te da ekipa pobjednički pehar vratiti u Banjaluku – poručio je Marinko Umičević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI