Uključite se, sadite voće sa “Mozaikom prijateljstva”

Iz Udruženja građana “Mozaik prijateljstva” uputili su javni poziv svim ljudima dobre volje da u srijedu, 8. decembra učestvuju u sadnji voćnjaka na zemljištu njihovog budućeg socijalnog preduzeća “Oaza mira” u Ramićima.

Zbog nedostatka radne snage, jer naš tim čini ukupno 22 čovjeka, te zbog nedostatku ašova i lopata i ovaj put se nadamo da ćemo doprijeti do vaše humanosti, te da ćete u velikom broju uzeti učešće u ovoj, za nas zlata vrijednoj akciji, kako svojim dolaskom na naše imanje tako i alatkama kojima ćemo zajedno oživjeti pripremljeno zemljište – navodi se na Fesjbuk stranici “Mozaika prijateljstva”.

Istakli su da njihov tim posjeduje po dvije lopate i ašova sa čime je nemoguće zasaditi 1300 sadnica voćki koje su dobili kao donaciju jedne firme.

Povedite djecu, prijatelje , komšije ostavite i za sebe veliki humani trag za naš grad, za sve one socijalno ugrožene koji će kroz ovu akciju u budućnosti imati obezbijeđenu egzistencijalnu sigurnost. Presrećni smo što ćemo uskoro pokrenuti našu sopstvenu proizvodnju hrane te ćemo na taj način mnogo manje zavisiti od donacija koje nam zaista teško padaju jer nije lako kad se moramo obraćati molbama za pomoć .

Za sve zainteresovane naše buduće preduzeće se nalazi u Ramićima na novom semaforu lijevo preko pruge, ili nam se mogu obratiti na broj telefona 051- 268-608 .

– Unaprijed se radujemo druženju i upoznavanju sa našim radom na gradnji socijalnog preduzeća. Do sada sve što smo uradili stvoreno je zahvaljujući našim volonterima vašim donacijama – navodi se u objavi na Fejskbuku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI