Grad isplaćuje novčanu pomoć porodiljama

Zdravstvenim radnicima su isplaćene naknade, a isplatićemo jednokratnu novčanu pomoć i porodiljama, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Rekao je i da je otišao nalog za isplatu u cjelokupnom iznosu, onako kako je tražila, većina u Skupštini grada.

– Pametniji popušta, uradićemo sve što traže. Biće kako kažu isplatićemo sve što su tražili, kako su tražili. Mi smo htjeli da damo dvokratno više, ali isplatićemo sve što su tražili. Želim da vidim dokle žele da idu. Želim da vidim šta će izmisliti do srijede da ne dođu na Skupštinu – rekao je Stanivuković.

Kaže da je politika većine u Skupštini ide ka tome da se grad blokira.

– Jedino što mogu misliti nakon svega je da žele da unište grad – rekao je Stanivuković i dodao da pojedinci “diriguju odlukama” većine u Skupštini.

– Nazovimo stvari pravim imenom, čovjek koji je uništio UKC Republike Srpske želi da to prenese na grad Banjaluku – rekao je on.

Upitao je zašto odbornici većine odbijaju da rasporede dodatni novac, koji Grad ima na raspolaganju kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta.

– Treba pitati direktoricu Doma zdravlja, koja je odbornica SNSD i koja ne bi došla na Skupštinu, ako ja ovo ne uradim. Ona bi donijela takvu odluku, a rebalansom budžeta ova ustanova dobija više sredstava nego i od prethodne administracije. Radnici te ustanove dobijaju jednokratnu novčanu pomoć ne samo 500KM već i dodatnih 200KM. Isto i odbornica koja radi u Zavodu “Zotović”. Direktor “Zotovića “ daje zahvalnicu gradonačelniku, a odbornica, koja radi u toj ustanovi isto ne bi došla na Skupštinu, ako ja ovo ne uradim – rekao je on.

Dodao je da će uraditi sve što je potrebno da se odbornici pojave na sjednici Skupštini grada.

– Tiho ću pričati da ih ne uznemirim, jer su do sada bili uznemireni mojim nastupom.

Organizovaću prevoz za njih da dođu na Skpštinu, ako nema ko da im čuva djecu organizovaćemo smještaj u vrtićima i pripremićemo tablete za pritisak – naveo je on.

Naglasio je da ako sada Skupština ne usvoji rebalans on neće moći ponovo doći na dnevni red Skupštine grada narednih 356 dana.

– Sve drugo što kažu lažu, on se ne može pripojiti budžetu za iduću godinu – zaključio je on.

Dodao je da je preko šest miliona KM uplaćeno iz Beograda na račun Grada.

– Zahvaljujem se bratskoj Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju dobijamo. U pitanju su sredstva za projekte koji su dogovoreni u aprilu za školu u Adi, atletsku stazu i gradski park – rekao je on.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI