UKC Banjaluka/”Mi više nemamo lijekova”

Dobar dan svijete. Tu je i maska da bude sve po protokolu, a kod nas je najvažnije da je sve po protokolu, a kako se ljudi osjećaju i kako žive to uopšte nije važno. I to je vjerovatno po nečijem protokolu.
Ovo je u video obraćanju kazala Vanja Subašić, viša medicinska sestra, koja naglašava da će se uvijek boriti za pravdu pa makar, kako je navela, sutra dobila otkaz.

Navodi da je ogorčena i ljuta na kliniku i rukovodstvo, koje je, kako je navela, “dno dna”.
– Ovdje radim 30 godina i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna – kazala je ona.
Dodaje da joj kolegica leži na klinici i da je teški onkološki pacijent.

– Ona je u teškom stanju jer nema lijekova… Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan dva…- navela je ona i dodala da za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje, prenosi BN.
– Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove…Kažu – refundiraće!… Ovo je strašno, neću ružno da se izražavam, ali ovo rukovodstvo i ovaj sistem ne zaslužuju lijepe riječi. Da je moje dijete u pitanju ja bi nekog odrobijala – kazala je Vanja Subašić, ogorčena medicinska sestra zaposlena u UKC Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI