Ujedinjena Srpska kažnjena zbog spornog spota

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku da se Ujedinjenoj Srpskoj poništi ovjera za učešće na lokalnim izborima, da se naredi uklanjanje spota sa Youtube-a, te da se predsjednik US Nenand Stevandić kazni sa 10.000 KM.

Tom odlukom Ujedinjena Srpska neće moći da učestvuje na lokalnim izborima 2020. godine.

CIK je danas  raspravljala o video spotu stranke Ujedinjena Srpska, koji je podigao mnogo prašine u javnosti. U tom spotu su Bošnjaci, Hrvati i Albanci predstavljeni kao neprijatelji Srba. Spot je već u javnosti okarakterisan kao fašistički i nacionalistički.

U izjašnjenju o ovom spotu, iz Ujedinjene Srpske u naveli kako se ne radi o predizbornom videu, nego o pozivu drugim strankama na ujedinjenje.

Ujedinjena Srpska ima pravo žalbe Sudu BiH.

Ne postoji argumetacija, oni se bave umjetničkim tumačenjima spota. Ono što je najvažnije, član CIK Arnautović je već objavio priču o nekim obavještajnim stvarima. Očito je da to obavještajno postoji koz paraslužbe i da su u tome vjerovatno on, Bakir, Osmica i DF. Samo to može da bude neki uzrok, a pravno i sudski je to neodrživo. Nadamo se vrlo brzom rješenju – kaže predsjednik US Nenad Stevandić.

Poručuje da će u sudskom procesu „razotkriti čime se CIK bavi“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: