Uhapšen pljačkaš sa nožem?!

Policija je rasvijetlila skorašnje teške krađe u dvije trgovine u Banjaluci, ali i pljačku u trećoj, tokom koje je nožem izboden trgovac u banjalučkom naselju Paprikovac, otkrivaju “Nezavisne”. Kako nezvanično saznajemo, za ova tri krivična djela nadležnom tužilaštvu biće prijavljen Banjalučanin Dragan Radaković (43).

Njegov pohod, po sumnji policije, počeo je 3. aprila, a okončan je 23 dana kasnije, s tim što je u najmanje dva slučaja kod sebe imao nož! Policija ga tereti da je 3. aprila u Banjaluci, maskiran, s nožem u ruci, upao u market “Valentino” u Ulici Tromeđa, te ukrao oko 1.800 maraka, a zatim pobjegao.

Pri tom ga pripadnici Policijske uprave Banjaluka terete da je četiri dana kasnije, oko 20.30, takođe maskiran, ušao u prodavnicu “Vesna” u banjalučkom naselju Paprikovac i nožem izbo trgovca, a zatim ukrao oko 300 maraka. Mještani su tada, podsjetimo, ispričali da je povrijeđeni trgovac ujedno i vlasnik radnje, te da je u trenucima napada bio sam u objektu.

“Nakon što je uboden, pozvao je sina, koji je odmah došao i našao ga krvavog unutra. Odmah su pozvali policiju i Hitnu. Razojnik je pobjegao prema centru grada. Svi smo prestravljeni, u ovom kraju se nikada ništa slično nije desilo”, ispričali su tada stanari.

Međutim, sudeći po policijskim sumnjama, Radaković se ni nakon toga ne smiruje, već je 26. aprila krenuo u novi pohod.

Terete ga da je tog dana, u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića, maskiran upao u još jednu trgovinu te ukrao oko 200 maraka.

Navodeći inicijale Radakovića, iz Policijske uprave Banjaluka za “Nezavisne” je potvrđeno da je on uhapšen u zajedničkim i koordinisanim aktivnostima pripadnika Sektora kriminalističke policije i Policijske stanice Lazarevo, te da je osumnjičen za dvije teške krađe i jedno razbojništvo.

 

“Nakon ispitivanja, osumnjičeni je otpušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, rekla nam je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Interesantno je da spisak krivičnih djela koji bi Radakoviću mogli biti stavljeni na teret možda i nije konačan.

“Policijski službenici nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se pomenuto lice može dovesti u vezu s još nekim izvršenim krivičnim djelima”, navela je Markanovićeva.

Ispitan zbog krađa

Pripadnici banjalučke Policijske stanice Lauš ispitali su Iliju Grbića (19), osumnjičenog za krađu i tešku krađu.

Terete ga da je od decembra prošle do januara ove godine u Ulici vojvode Uroša Drenovića iz pomoćnog objekta ukrao motornu pilu, bušilice i motokultivator, kao i da je od januara do februara, u istoj ulici, iz kruga preduzeća  ukrao komperos, aparat za varenje, bušilice.

 

“Te predmete je osumnjičeni prodavao, a vlasnicima je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 5.000 KM. Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima”, saopšteno je iz policije.

izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI