UEFA o slučaju FK Borac i gubljenju licence

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku da se planirano žrijebanje brojeva Premijer lige pomjeri za sedam dana.

Žrijeb je trebao da bude u srijedu 20. juna u 12 časova ali se neće održati tada jer se želi  kontaktirati  Evropska fudbalska federacija  (UEFA) i od nje zatraži stručno obrazloženje  oko slučaja Borac i nedobijanja licence ovog kluba za novu premijerligašku sezonu.

Klub iz Banjaluke dostavio je dokaze da je dogovorio sve oko dugovanja Fudbalskom klubu Džaja i zatražio od Izvršnog odbora da poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranje i dozvoli  nastupe u Premijer ligi.

-Borac je svoje dokaze dostavio danas u 9.40 pa smo imali veliku borbu da to uopšte uvrstimo u dnevni red. Predstavnici Fudbalskog saveza Republike SRpske su sve uradili što je bilo u našoj moći i na kraju smo uspjeli. Sad je sve na organima UEFA. Oni će da daju svoj sud o ovom slučaju i to će ljudi u Fudbalskom savezu BIH da poštuju – istakao je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske

Inače umjesto Borca u žrijebu se trebao naći Čelik koji je ispao iz lige, ali je na vrijeme dobio licencu za Premijer ligu BIH.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI