U Zotoviću nabavili 3D tehnologiju za izradu ortopedskih pomagala

Primjer zdravstvene ustanove koja pacijentima pruža sveobuhvatnu uslugu visokog kvaliteta svakako je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „dr Miroslav Zotović“ iz Banjaluke.

Pacijenti Zavoda znaju da sveobuhvatnost usluga koje se pružaju u ovoj ustanovi znači da ne moraju da „šetaju“ od klinike do klinike, već cjelokupnu uslugu od dijagnostike, preko liječenja i rehabilitacije do propisivanja i izrade ortopedskog pomagala, a sve to uz psihosocijanu podršku, mogu da dobiju na jednom mjestu.

Multidisciplinarni rehabilitacioni timovi i vrhunska tehnologija, kojoj se u Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ poklanja velika pažnja, rezultiraju dobrim ishodima liječenja i zadovoljstvom pacijenta.

Jedan od primjera praćenja savremenih svjetskih trendova u oblasti izrade ortopedskih pomagala je i, među zdravstvenim ustanovama u regionu jedinstvena,  robotizovana linija za  izradu ortopedskih pomagala koja se koristi u Zavodu.

Uz pomoć CAD-CAM tehnologije  izrađuju se vrlo specifična pomagala, individualno prilagođena svakom pacijentu kao što su npr. mideri za razne vrste deformiteta kičme (posebno kod djece).

U Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ najavjuju da će se u toku avgusta  tzv. „robot“ staviti i u službu izrade proteza  za donje i gornje ekstremitete. Ovo će značiti da se, uz pomoć skenirane dvije fotografije (prednji i bočni ugao) dijela ekstremiteta koji se protetiše, izradi 3D model proteze koja savršeno „naliježe“ na ekstremitet. Time će se značajno povećati broj pacijenata koji će moći biti protetisani.

Ove usluge su dostupne svim osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS, a Zavod sve češće bilježi i posjete pacijenta iz cijelog regiona.

Sponzorisan tekst

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: