U toku projekat “Ponosna kartica 2020”, popusti za porodice sa troje i više djece

Na području grada Banjaluke počela je realizacija projekta “Ponosna kartica 2020 – cijena minus za tri plus”, koji će roditeljima sa troje i više djece omogućiti popuste prilikom kupovine robe i korištenja usluga kod određenih privrednih subjekata.
Fondacija “Za život” iz Banjaluke postala je ekskluzivni nosilac projekta za BiH, te počela njegovu realizaciju na ovim prostorima u saradnji sa “Pokretom za decu tri plus” iz Čačka.
Dragan Dakić iz ove fondacije je pojasnio da je realizacija počela od 1. juna, a da je odziv korisnika do sada izuzetno dobar.

– Za samo dva-tri dana uspjeli smo da napravimo registar od više od 700 budućih korisnika, a procjenjuje se da na području grada Banjaluke živi oko 1.000 porodica sa troje i više djece – rekao je Dakić na konferenciji za novinare u Banjaluci, dodavši da je dobar i odziv privrednih subjekata.

On kaže da će do 15. juna biti potpisani prvi ugovori sa budućim korisnicima, te dodaje da bi do polovine jula trebalo da bude organizovana prva podjela kartica.

– U Srbiji su uštede na godišnjem nivou za višečlane porodice po ovom osnovu oko 1. 000 evra, a prema preliminarnim istraživanjima u Srpskoj bi to trebalo da bude i više od 2.000 KM – naveo je Dakić i dodao da će projekat biti realizovan i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.
Prema njegovim riječima, popust funkcioniše tako da sam privredni subjekt određuje kojeg dijela marže se odriče u korist podrške višečlanim porodicama.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluke Neven Stanić rekao je da je danas ozvaničena podrška i saradnja Grada Banjaluka, odnosno ovog odjeljenja i Fondacije “Za život”.

– Podrška grada se ne ogleda samo u deklarativnom smislu, već ćemo ovaj projekat podržati i finansijski, tačnije – pomoći ćemo izradu i štampanje ponosnih kartica – rekao je Stanić.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat bi trebao da ima više efekata kod porodica sa troje i više djece nakon epidemije virusa korona jer je došlo da smanjenja privrednih aktivnosti, plata i drugih prihoda. Stanić je naglasio da ovo odjeljenje posljednjih godina ima dobru saradnju sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece i da na ovaj način proširuje obuhvat na porodice sa troje i više djece.

– Postoji veliki odziv privrednih subjekata i pozivam i druge da se uključe u ovaj projekat – rekao je Stanić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI