U poslijepodnevnim časovima očekuje se nevrijeme

Pojedine dijelove Slovenije četvrti dan zaredom pogodilo je jako nevrijeme – padao je grad i duvao orkanski vjetar.

Nevrijeme je potom stiglo u hrvatsko Zagorje, gdje su zabilježeni grmljavina i grad veličine oraha.

Slovenija se oporavlja od jučerašnjeg nevremena. Nadležni su intervenisali u više od 40 opština u Gorenjskom, Štajerskom, Zasavju, Dolenjskom i Posavju.

Bilo je poplavljenih domaćinstava, oštećenih puteva, a pokrenuta su i klizišta. Pojedina naselja ostala su bez električne energije.

Najgore je bilo u Vojniku, gdje su hitne službe reagovale na više od 100 lokacija. Tamo je uništeno više od 50 krovova, prenosi RTS.

Gradonačelnik Branko Petre je za Radio Slovenija rekao da je riječ o katastrofi.

“Ovdje imamo katastrofu. Krovovi su popucali, a ne možemo ni da izbrojimo koliko je drveća palo. Cijelo brdo prema Strmcu se srušilo. Sve se srušilo”, rekao je Petre.

Slovenci upozoravaju da su se dvije jače olujne ćelije formirale duž granice sa Italijom i da putuju ka istoku.

Nevrijeme se očekuje i u Srpskoj
“Danas u poslijepodnevnim časovima očekuje se nevrijeme praćeno udarima vjetra preko 80 kilometara na sat”, izjavila je Milica Đorđević iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda za RTRS.

Narandžasti meteo-alarm i u Hrvatskoj
Hrvatski Sabor je današnju sjednicu započeo minutom ćutanja za stradale u razornom nevremenu koje je u srijedu pogodilo kontinentalni dio države.

Kao i u Srbiji, u Hrvatskoj meteorolozi najavljuju nestabilno vrijeme, a na snazi je narandžasto upozorenje za gotovo cijelu zemlju.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI