U parku Petar Kočić besplatno mjerenje pritiska i šećera u krvi

Povodom sedmice sestrinstva, Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica RS u saradnji sa Strukovnim sindikatom medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske u petak, u parku Petar Kočić u Banjalucu, organizuju besplatno mjerenje krvnog pritiska, te šećera u krvi za sve zainteresovane građane.
– Pozivamo građane da nam se u petak, od 13 do 15 časova, pridruže u parku Petar Kočić, jer ćemo im biti na raspolaganju za sva pitanja koja imaju za cilj da unaprijede zdravlje. Želimo da našim građanima budemo i savjetodavna podrška, posebno u smislu prevencije i zdravijeg života – istakla je predsjednica Udruženja medicinskih sestara i tehničara i babica RS Živana Vuković-Kostić.

Tog istog dana sa početkom u 18 časova održaće se i Svečana akademija u UKC RS.
U Udruženju medicinskih sestara, tehničara i babica RS podsjećaju da je u većini zemalja EU sestrinstvo kao zanimanje naučna disciplina. Osim toga, sestrinstvo je odvojeno kao samostalna profesionalna disciplina i nezavisno je od drugih profesija u okviru zdravstvene zaštite.

– U RS je potrebno pojačati organizaciju zdravstvene njege, posebno u smislu potrebe da se ova profesija uključi u nivoe na kojima se donose odluke. Takođe, sestrinstvo mora biti podržano kao važna profesija za razvoj zdravstvenih usluga i sistema uopšte – smatra Kostićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: