Marinko Umičević o sportu i kulturi

Ovih dana smo svjedoci uspješne godine grada Banja Luka pod vođstvom gradonačelnika Igora Radojičića.

Biće ostvaren suficit od nekih 20 miliona KM, a što je posljedica domaćinksog odnosa, kao što je smanjenje kamata, kao i izgradnja Eko Toplane koja je gradu uštedila 10 miliona KM.

Moj prijedlog kao odbornika u Skupštini Grada u trećem mandatu će biti da se izdvoji 5%, što je oko milion konvertibilnih maraka za sport i kulturu, od toga 500 000 KM za sport u Banjoj Luci, to jest za one klubove koji pravdaju svoja sredstva koja su dobili, te 500 000 KM za kulturu jer je  Banja Luka kandidat za evropsku prestonicu kulture. To bi bio veliki zamajac i za sport i za kulturu, dobro bi došlo da se premosti ljetni period kad je zatišje, da se vrate dugovi i da se stane na noge.

Na utakmici koja je odigrana prije nekoliko dana uzmeđu KK Borac i  KK Leotar, mogli smo vidjeti da je Banja Luka željna vrhunskog sporta, ali smo isto tako vidjeli i zebnju članova Uprave KK Borac, jer je potrebno obezbjediti minimum 300 000 KM ako se uđe u Premijer ligu.

Banjoj Luci treba FK Borac, kao i KK Borac u Premijer ligi, te RK Borac u Euro ligi.

Nema bolje promocije grada od sporta, to smo se uvjerili na primjeru KKI Vrbas koji je dostojanstveno predstavljao naš grad u Italiji na finalu Eurolige, a i kao domaćin Eurolige 2 u našem gradu.

U našim košarkaškim vodama, Banja Luka je postala brend, grad o kome se priča i grad koji se poštuje. Zato apelujem na grad i odbornike da razmisle o ovom prijedlogu, te molim sportske klubove i radnike u kulturi da podrže ovu ideju.

Mislim da je krajnje vrijeme da napravimo iskorak prema naprijed.

Marinko Umičević

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI