U nevremenu stradalo 200 objekata

Prema prvim podacima sa terena, u Banjaluci u naseljima koje je zahvatilo jučerašnje nevrijeme, oštećeno je oko 200 objekata.

Kako je ustanovljeno na terenu, najveća šteta zabilježena je na području Mišinog Hana. Najvećim dijelom, radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, naložio je danas gradskom Odsjeku za civilnu zaštitu da izvrši procjenu štete na domaćinstvima u četiri prigradska naselja koja su pretrpjela najveću štetu u jučerašnjem olujnom nevremenu, koje je praćeno snažnim udarima grada.

– Prema nalogu gradonačelnika, Civilna zaštita će uraditi prvu, preliminarnu procjenu štete i zaštititi oštećene objekte od daljih oštećenja, s obzirom na to se, prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, noćas može očekivati velika količina padavina koja može izazvati dodatnu štetu – rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove teritorijalne vatrogasne jedinice.

On je dodao da su ekipe Civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice, uz pomoć mještana,uspjele da prekriju najlonskim pokrivačem veliki broj oštećenih objekata te ističe da se taj posao nastavlja i danas.

Nadležni najavljuju da će u narednim danima biti formirane komisije za procjenu nastale štete. Istovremeno, komisije će procjenjivati i štetu na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima u naseljima pogođenim nevremenom, koja je, prema podacima sa terena, takođe značajna.

Led veličine šake polupao okolinu Banjaluke

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: