U Mozaiku prijateljstva svečani ručak za 500 građana

Povodom Pravoslavne nove godine Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” priprema svečani ručak za oko 500 građana, kako bi sugrađani koji žive u teškim uslovima osjetili radost praznika.

Miroslav Subašić, predsjednik UG “Mozaik prijateljstva”, istakao je za “Nezavisne” da će svečani ručak biti organizovan danas s početkom u 14 časova.

Kako je ranije rekao, Udruženje se trudi da ne izostavi nijedan vjerski ni državni praznik da se niko ne bi osjećao zanemareno.

“Spremamo ručak za 300 do 500 ljudi, koji će takođe moći da uživaju i u prazničnoj atmosferi s muzikom uživo”, kazao je Subašić.

Naglasio je posebnu zahvalnost za podršku koju su dobili od “Pošte Republike Srpske”, koja im je obezbijedila gotovo sve potrebno za pripremu dostojanstvenog ručka.

“Na trpezi će se naći 1.500 sarmi, 200 do 300 kg mesa, razni kolači, pite, supe i prilozi”, dodao je Subašić.

Prema njegovim riječima, gostima će nakon ručka podijeliti i prehrambene pakete pomoći koje su ranije prikupili.

“Uspjeli smo da pripremimo pakete osnovnih životnih namirnica, kao što su brašno, ulje, šećer i sredstva za higijenu”, kazao je Subašić.

Dodao je da su ove godine obezbijedili i praznični ručak za katolički Božić, koji je bio prvi u nizu od sedam svečanih ručkova koje su pripremili za vjerske i novogodišnje praznike.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI