U Boriku otvorene nove kancelarije APIF-a

U banjalučkom naselju Borik danas su otvorene nove kancelarije Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ u kojima će privredni subjekti moći brže da koriste usluge ove agencije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo još jedan korak da usluge građanima budu bliže i dostupnije na više lokacija u gradu.

“Pored APIF-a, na ovoj frekventnoj lokaciji su i pojedine kancelarije Gradske uprave, te Pošta, tako da građani bez puno kretanja i gubljenja vremena mogu riješiti pojedine poslove”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je grad Banjaluka u posljednje dvije godine na još nekoliko drugih lokacija pojednostavio procedure, kada je riječ o uslugama građanima.

“Bilo je mnogo problema ranijih godina u vezi sa osiguranjem vozila i grad je u dogovoru sa Agencijom za osiguranje obezbijedio dodatni prostor čime su gužve smanjene”, podsjetio je on.

Radojičić je napomenuo da je od 1. januara prošle godine uveden jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola, a da su ove godine pooštreni pojedini rokovi.

“Ta kancelarija je zaista opravdala namjenu, jer su građani na jednom mjestu mogli da predaju papire, a onda Grad u njihovo ime ide na sedam do 11 drugih lokacija gdje su potrebni različiti papiri”, naveo je on.

On je najavio da Grad Banjaluka u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske namjerava da na lokaciji gdje se izdaju lična dokumenta otvori šalter koji bi bio uvezan sa svim gradskim knjigama, što bi građanima omogućilo da na jedno mjestu riješe administrativne probleme.

Direktor APIF-a Jelena Ćetković rekla je da će privrednim subjektima biti omogućeno da na novoj lokaciji lakše koriste usluge.

“Mnogi su se žalili na nepristupačnost lokaciji APIF-a u staroj zgradi Vlade Srpske, te da su im banke i Pošta daleko. Otvaranjem ovog prostora sada im je sve pristupačnije jer im je omogućeno da poslove obave u krugu od svega 20 metara”, navela je ona i dodala da to ne bi bilo moguće bez Gradske uprave i gradonačelnika Igora Radojičića.

Ona je navela da APIF radi u 44 opštine u Srpskoj, te naglasila da Banjaluka od danas ima dva prostora gdje privredni subjekti mogu da koriste usluge ove agencije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: