??? U Banjaluci se udiše vazduh I kategorije ???

Na zvaničnom sajtu Uprave grada Banjaluka građani se redovno obavještavaju o kvalitetu vazduha u Banjaluci. Mjerenja aerozagađenosti za Grad obavlja Institut za građevinarstvo „IG“.

Zanimljivo ili zastrašujeće je da nezavisna mjerna tijela postavljena u Banjaluci preko stranice Purpleair.com upozoravaju na veliku zagađenost vazduha u Banjaluci, citiramo izvještaj za 30.11.2020. u 16 časova:

Svako može početi da osjeća zdravstvene posljedice ako je izložen 24 sata; Članovi osjetljivih grupa mogu iskusiti ozbiljnije zdravstvene posljedice.

Magazin Buka u nekoliko navrata je pisao o nelogičnosti zvaničnih podatka o kvalitetu vazduha u Banjaluci, da bi na kraju postavili uređaj u centru grada koji mjeri nivo zagađenosti.

Sam pogled na “maglu” koja je spuštena nad Banjalukom može da dovede u sumnju zvanični podatak da građani udišu vazduh I kategorije. Kada se pri tom taj isti vazduh I kategorije udahne kroz nos, zvanični podaci “mirišu” potpuno neuvjerljvo  za razliku od podataka dobijenih sa “nezavisnih” mjernih uređaja. Banjaluka “miriše” na industrijski grad samo joj nema te industrije. Jedini dimnjaci koji se puše su “Ekološki”.

Možda je ovo dobra prilika novom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću da uradi nešto i za LGBT, partizane, četnike….., Banjalučane, sve ljude oko sebe, da se utvrdi kvalitet vazduha koji svi udišemo. Ukoliko je kvalitet vazduha onakav kakavim ga građani doživljavaju i kako pokazuju “nezavisni” mjerni uređaji, za početak će biti najkorisnije da se građani UPOZORAVAJU!

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI