Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice, kiša, susnježica, minus

Od sredine sedmice, srijede, pa sve do petka, na području teritorije grada Banja Luka, očekuje se padavine, kao posljedica ciklonalne aktivnosti. Kiša, koja će povremeno prelaziti u susnježicu padaće u nižim krajevima, dok se primjerice na Manjači očekuje susnježica i snijeg, gdje će doći do formiranja tanjeg sniježnog pokrivača.

Takođe, trebalo bi pomenuti i ledenu kiša koja se očekuje tokom noćnih sati sa srijede na četvrtak u većini krajeva čija nadmorska visina prelazi 300 metara. Samom ovom ciklonalnom aktivnošću doći će i do prodora hladnije vazdušne mase sa sjeverozapada Evrope, koja će usloviti pad temperature vazduha.

Najniža vrijednost temperature vazduha u Banjaluci kretaće se oko -3◦C, do koliko će se spuštati živa u termometru u srijedu tokom ranijih jutarnjih sati, dok se primjerice na Manjači živa spuštati i do -6◦C.

Najviša dnevna vrijednost temperatura vazduha kretaće se intervalu od jedan do 2◦C, na Manjači do -4◦C. Treba napomenuti, da će subjekitvni osjećaj biti temperature vazduha niže od prognoziranih.

Od petka priticanje toplije vazdušne mase, porast temperature vazduha uz više sunčanih perioda, te će dnevne vrijednosti temperature vazduha kretati i do 11◦C.
Subjetkivni osjećaj biće temperature vazduha za 3-4◦C niže od prognoziranih vrijednosti
Biometeorološka prognoza od sredine sedmice, biće uglavnom nepovoljna. Tegobe mogu imati meteoropate, kao posljedica dolaska promjene vremena, u vidu nesanice ili glavobolje.

Duško Mrkonjić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI