U Banjaluci opljačkani bolesnici na samrti!

Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen je nakon što je na Klinici za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

Detalji slučaja ostali su skriveni od očiju javnosti a izvor “Euroblica” iz istrage ekskluzivno otkriva da se Malešević nije zaustavio na jednom, već je počinio nekoliko krivičnih djela koja su okvalifikovana kao teške krađe.

Klupko je počelo da se odmotava u martu kada je Malešević prvi put uhapšen i kada je nad njim obavljena kriminalistička obrada zbog prijava o krađama, a završilo se novim hapšenjem u maju ove godine, ispričao je izvor iz istrage.

Policijska uprava Banjaluka je u međuvremenu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv osumnjičenog zbog šest krivičnih djela i u narednom periodu očekuje se podizanje optužnice.

Prema podacima iz kriminalnog dosijea osumnjičenog, on je iskorištavao teško zdravstveno stanje pacijenata koji su primali terapiju na Klinici za onkologiju UKC RS i krao njihove novčanike i zlatni nakit. Ukupan iznos materijalne štete koju je pričinio još se utvrđuje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni pronađeni su predmeti, odnosno novčanici sa ličnim dokumentima i nakit, a koji potiču iz krivičnih djela.

“Pronađeni dokazi biće dio materijalnih dokaza protiv osumnjičenog u budućem krivičnom postupku izjavila je za  Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Malešević je prvi put otkriven u martu ove godine.

Jedina kazna bila je disciplinska mjera smanjenja plata za tri odsto, i to za mjesec april, maj i jun ove godine.

Iz UKC RS navode da je Malešević u međuvremenu premješten na Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju.

Izvor ATV 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI