Tužilaštvi traži strožu kaznu za trovačicu

U Vrhovnom sudu Republike Srpske održano je žalbeno ročište u predmetu protiv inspektora prosvjete u Pedagoškom zavodu Republike Srpske Nine Ninković, koja je nepravosnažno osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Slađane Tanasić, pomoćnika direktora Pedagoškog zavoda, kojoj je u kafu sipala otrov ”mravocid-žoharocid” i druge štetne materije.
Tužilaštvo je u žalbi isticalo da je nezadovoljno izrečenom kaznom, pa su od Vrhovnog suda tražili da Ninkovićevoj izrekne strožiju kaznu zatvora.

Branioci optužene, advokati Branko Gudalo i Aleksandar Jokić, žalbu su uložili zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. U žalbama su navodili da su krunski dokazi izuzeti na nezakonit način. Osporavali su i pravnu kvalifikaciju krivičnog djela, prenosi ATV.

Sudu su predložili da prvostepenu presudu ukine i postupak vrati na novo suđenje ili da preinače presudu uz drugu kvalifikaciju krivičnog djela. Tražili su i da se optuženoj ukine pritvor u kojem se nalazi od 21. decembra 2022. godine.

Nepravosnažno presudom Ninkovićeva je oglašena krivom da je od 8. do 21. decembra 2022. godine u dva navrata krišom ulazila u kancelariju Tanasićeve, te joj u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijum hipohlorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.
Zbog sumnjivog mirisa Tanasićeva te kafe nije popila.

Ninkovićeva je potom 21. decembra ujutro u kafu Tansićeve sipala ”mravocid-žoharocid”. Trovanje kafe snimile su nadzorne kamere, koje su u dosluhu sa istražnim organima postavljene u kancelariju Tanasićeve u Pedagoškom zavodu. Ninkovićeva je isti dan uhapšena.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI