Turistička organizacija grada dobila prestižno priznanje

JU Turistička organizacija grada Banjaluka dobila je prestižno priznanje najbolji „Poslovni potez godine“ u BiH u turističkoj sezoni Ljeto 2021. godine. Po ocjeni poslovnog portala Indikator.ba početak saradnje Neuma i Banje Luke u razvijanju veza najbolji su potezi i prvi korak u zvaničnoj međuentitetskoj saradnji u turizmu. Tradicija u dodjeli nagrada za „Poslovni potez godine“ provodi se već deset godina.
.Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu ljeto 2021. godina obavljen je na osnovu analize više od 200 različitih informacija o turističkim aktvnostima, događajima, poslovnim odlukama i dogovorima tim-menadžera i pojedinaca u kompanijama, lokalnim zajednicama, turističkim organizacijama, hotelijertstvu, putovanjima, rekreaciji, investicijama, promovisanju održivog razvoja u turizmu, te valorizaciji prirodne i kulturne baštine.
Turistička organizacije Banje Luke i menadžemnt hotela Vapore iz Neuma ovog ljeta su razmijenile posjete svojih delegacija, upoznale se sa aktivnostima, potencijalima i planovima, razmijenili iskustva. Banjalučani su bili oduševljeni potencijalima i nivoom turističkih usluga koje nudi jedini bh. grad na moru, a predstavnici Neuma bili izuzetno iznenađeni bogatstvom turističke ponude grada na Vrbasu. Susreti turističkih radnika nisu upriličeni reda radi niti iz političkih pobuda već iz potrebe da se markiraju tačke konkretne saradnje..
– Na primjer, u vidu većeg broja gostiju iz Banje Luke u Neumu i skretanje pažnje turista koji borave u Neumu na prirodne ljepote, istorijske znamenitosti, tradicionalne običaje ovog dijela Krajine . I jednom i drugom gradu je važno da na tome zajednički radimo i u budućnosti ponudimo više od toga, rekla je Irena Radojević direktor Turističke organizacije grada Banja Luka.

Priznanje će biti uručeno na prigodnoj svečanosti u Privrednoj komori FBiH u Sarajevu, 20. decembra 2021. sa početkom u 11 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: