Treći Međunarodni šahovski festival “Trofej Banjaluke”

Predstojećeg vikenda, Šahovski klub “Gambit” iz Banjaluke organizuje treći Međunarodni šahovski festival “Trofej Banjaluke”, na kojem učestvuju djeca do 16 godina.

Manifestacija se održava u hotelu Bosna, a očekuje se nastup brojnih učesnika iz četiri države.

“Naš osnovni cilј je da u dva takmičarska dana ugostimo između 300 i 350 djece – mladih šahista iz drugih gradova i država u krajiškoj lјepotici na Vrbasu, te da se kroz vrhunski organizovan turnir upoznaju sa svojim vršnjacima, stvore nova drugarstva i prijateljstva, a da svi zajedno pored kvalitetnih šahovskih borbi na 64 polja, osjete naše gostoprimstvo i ponesu lijepe uspomene iz Banjaluke”, poručio je predsjednik Gambita, Nemanja Šipka.

Turnir se sastoji od 2 turnira i ukupno 7 odvojenih takmičenja.
Otvaranje turnira zakazano je za subotu (26.08) od 10.00 časova, a prvog dana je zakazano ekipno takmičenje na kojem se očekuje nastup 20 do 25 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Drugog dana, na rasporedu je pojedinačni turnir koji će biti podijeljen na pet takmičenja po starosnim grupama (do 8, 10,12, 14 i 16 godina). Za nedjelju se očekuje nastup od 150 do 170 učesnika.
Turniri će u svim kategorijama biti rejtingovani kod FIDE za ubrzani šah. Tri pobjedničke ekipe u obje starosne kategorije će biti nagrađene peharima i medaljama kao i svi pobjednici po grupama pojedinačnih turnira. Pored toga organizator je obezbijedio i specijalne robne nagrade iznenađenja za najbolje takmičare kao i nagradni fond koji iznosi 1520 KM koji će biti podijeljen na sljedeći način:

do 12 godina starosti: 1. mjesto: 300KM, 2. mjesto: 200KM 3. mjesto: 120KM
do 16 godina starosti: 1. mjesto: 400KM, 2. mjesto: 300KM 3. mjesto: 200 KM
Organizator je za ograničen broj gostujućih ekipa obezbijedio besplatan smještaj – dva noćenja za četiri takmičara i vođu puta (pet osoba), a koji će se popunjavati redoslijedom kako budu pristizale prijave ekipa.

Za kraj treba dodati kako će na turniru biti odigrano devet kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od osam minuta po igraču + četiri sekunde za svaki odigran potez.

Pogledajte fotografije sa prošlogodišnjeg Međunarodnog šahovskog festivala “Trofej Banjaluke”:

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI