Taksi za osobe sa invaliditetom dostupan cijeli dan

Usluga taksi prevoza za lica sa invaliditetom u Banjaluci sada se obavlja u vremenu od 7.00 do 22.00 časa i dostupna je cijeli dan, umjesto dvokratno, kako je bilo ranije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Grad sufinansira dio cijene, i to start vožnje u iznosu od 2.57 KM i po kilometru 1.57 KM, a lice sa invaliditetom plaća 0.40 KM start i 0.40 KM po kilometru.

Banjaluka je 2016. godine uvela prevoz lica sa invaliditetom na principu taksi prevoza pod nazivom “In taksi” i prvi je grad u BiH sa ovom uslugom.

“Uvažavajući u potpunosti probleme s kojima se susreću lica sa invaliditetom, a u cilju omogućavanja njihovog svakodnevnog uključivanja u zajednicu i učestvovanje u svim aspektima života, do danas je održana ova usluga a odnedavno i unaprijeđena”, kazali su u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Usluga se vrši vozilom koje je veće, tako da je obezbijeđena veća udobnost lica koja se prevoze, naglasili su u Odjeljenju i naveli da vozilo ima automatsku rampu za ulaz/izlaz lica sa invaliditetom, te da može prevoziti lice u kolicima bez njihovog sklapanja i ima kaiše za učvršćivanja kolica prilikom vožnje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: