Svi za nastavu u školskim klupama

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić za Srpskainfo kaže da sve javne infomacije govore da će nastava u novoj školskoj godini za sve učenike početi u klupama.

Inastavno osoblje takođe smatra da je to najbolja varijanta, naravno uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera. Nastava nije samo učenje, već socijalizacija djece i njihovo vaspitanje – ocjenjuje Gnjatić i dodaje da će u tom slučaju direktori škola imati dodatni posao oko organizacije nastave zbog ograničenog broja djece u klupama.

Gnjatić kaže da će danas u Ministarstvu prosvjete biti održan sastanak na kojem će predstavnici Sindikata saopštiti svoje zahtjeve.

– Tražićemo da se u slučajevima rada od kuće, odnosno izvođenja onlajn nastave, definišu neke stvari, a moramo i na taj vid nastave računati ako neko odjeljenje eventualno bude u izolaciji. Tako ćemo tražiti da se tačno odredi vrijeme kada će đaci slati nastavnicima svoje radove, a kada će nastavnici da im odgovore. Ne mogu nastavnici do ponoći da čekaju radove đaka. I oni su živa bića koja imaju svoj život i porodice – ističe Gnjatić.

Početak školske godine u Republici Srpskoj najavljen je za 1. septembar.
Institut za javno zdravstvo RS je poslao preporuke Ministarstvu za nastavu u školskim klupama za sve đake, a u Pedagoškom zavodu RS smatraju da nastava treba da počne u klupama.

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srpskoj završili su prošlu školsku godinu prateći onlajn nastavu od kraja marta zbog epidemiološke situacije, odnosno zbog zatvorenih škola.

Predškolsko vaspitanje u Republici Srpskoj je nastavljeno u drugoj polovini maja, doduše uz ograničen broj djece. Upis nove djece u vrtiće nije dozvoljen.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI